Szekeres Viktor

Megvan az év leglátványosabb filmjeinek listája

A papírformának megfelelően scifik és képregényfilmek vannak az év legjobb vizuális effektjeivel rendelkező produkciók között, kakukktojásnak pedig egy fantasy, egy kalandfilm és egy zombifilm férkőzött be közéjük.

Az amerikai filmes akadémia, a The Academy of Motion Picture Arts and Sciences kihirdette azon filmek címeit, melyek versenyben maradtak a legjobb vizuális effektusokért járó Oscar-díjért. A következő filmekről van szó: Elysium, Gravitáció, A hobbit: Smaug pusztasága, Vasember 3, A magányos lovas, Feledés, Sötétségben: Star Trek, Thor: A sötét világ, Tűzgyűrű, Z világháború.

Ezt a tízes listát az akadémia vizuális effektusokkal foglalkozó bizottsága határozta meg. Ezt követően, ennek a bizottságnak a tagjait meginvitálják január kilencedikén egy vetítésre, melyen mindegyik jelöltből megnézhetnek egy tíz perces montázst, s ezek alapján szavaznak a tagok a legjobbakról. Az így meghatározott ötös listát január 16-án fogják kihirdetni a több Oscar-jelölttel együtt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #5
    A végén a rombolás eléggé jól nézett ki. Mint film, tetszett az Elysium, de a látványa nem ér az Acélember nyomába. Ez mondjuk nem a film hibája, maga a téma volt ilyen, ennyit követelt meg. Azt viszont hozta is korrektül.
  • rdt89 #4
    Tényleg, az acélembert most, hogy említed 2.hozzászóló én is hiányolom ,mert azért volt olyan látványos mint ezek...
  • nessboth #3
    A Thor-nak eléggé gusztustalan volt a grafikája, néha már zavaroan gyenge volt az asgard CGI.
  • Axlkenobi #2
    Szerintem a listáról A Hobbit, a Feledés, A magányos lovas és a Gravitáció érdemel mindenképpen jelölést, viszont rettentően hiányolom Az Acélembert. Függetlenül attól, hogy kinek mennyire tetszett (nekem nagyon, de ez most lényegtelen), az effektjei és a képi világa nagyon ott van.
  • rdt89 #1
    Azért a 10-es lista fele kuka, valamint ha látvány akkor egyértelmű, hogy Tűzgyűrű, és nem azért mert tetszett nagyon, hanem a többi nem bonyolította túl az effektelést.