SG.hu

Önkéntes mesedoktorok az interneten

Az Önkéntesség Világnapja alkalmából a világhálón is megjelenik a K&H gyógyvarázs mesedoktorok program, amelyhez most már bárki könnyedén csatlakozhat egy rövid videó beküldésével, amin kedvenc meséjét osztja meg a kis betegekkel.

Aki olvasott már mesét, tudja, hogy a mese hatása varázslatos. Gazdagítja a képzeletet, segít megérteni a jó és rossz, a helyes és helytelen jelentését. A beteg gyerekeknek felolvasott mese mindezek mellett segít elfeledtetni a bajt, a fájdalmat, hozzájárul a kis beteg lelki egészségéhez és ezzel együtt gyógyulásához is. Jól tudja ezt az a 3800 önkéntes is, aki az elmúlt 4 hónap során meseolvasással csempészett örömöt és vidámságot a gyerekkórházak falai közé. A K&H gyógyvarázs mesedoktorok program kedvező fogadtatásán és sikerén felbuzdulva, a december 5-i Önkéntesség Világnapja alkalmából a K&H most elindítja a meseolvasást a weben. A lelkes önkéntesek így most már a személyes meseolvasás mellett, interneten keresztül elmondott történeteikkel is mosolyt csalhatnak a kórházakban fekvő beteg gyerekek arcára.

"A K&H gyógyvarázs mesedoktorok óriási sikere számunkra is kellemes meglepetés volt. Az elmúlt 4 hónap alatt több mint 17 ezer önkéntes csatlakozott a programhoz, mesedoktoraink pedig 3800 alkalommal csempésztek örömet történeteikkel a kis betegek hétköznapjaiba" - mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója. "Az önkéntesek hihetetlen lelkesedését és a boldog gyermekarcokat látva döntöttünk úgy, hogy tovább bővítjük a programot. Szerettük volna, ha a mese gyógyító ereje minél több gyermekhez, minél több alkalommal eljut, méghozzá időbeli és térbeli korlátok nélkül."

A webes meseolvasás révén a mesék nemcsak több gyermekhez érhetnek el, de a kis betegek bármikor meg tudják nézni azokat, ha egy kis vidámságra vágynak. Olyan időszakokban is élvezhetik a mese varázserejét, amikor nincs náluk látogató, vagy a kórházakban épp látogatási tilalom van. A meséket nézve pedig megfeledkezhetnek fájdalmaikról, a kórtermekről, a vizsgálatokról, az orvosokról, és néhány percre újra igazi, gondtalan gyerekek lehetnek - vagy épp királylánynak, királyfinak, tündérnek vagy katonának érezhetik magukat. Mostantól tehát az interneten beküldött saját mesevideóval is bárki csatlakozhat a K&H gyógyvarázs mesedoktorok közösségéhez. A gyógyítani vágyó önkénteseknek nincs más dolguk, mint kiválasztani kedvenc meséjüket, bekapcsolni a webkamerát, vagy a telefont, elkészíteni saját, maximum 5-10 perces videójukat és beküldeni azt a K&H gyógyvarázs csapatának. A legjobb mesevideók a K&H gyógyvarázs YouTube csatornán keresztül jutnak el a kórházban fekvő, jobb kedvre vágyó lurkókhoz.

"Az ünnepek közeledtével különösen fontos, hogy visszaadjuk ezeknek a gyerekeknek, amit a betegségük miatt elvesztettek: a valódi, gondtalan gyereklétet, az otthon melegét, az összetartozás érzését. Ezért is buzdítok mindenkit, hogy keressük ki azt a mesét, ami a mi szívünket is megdobogtatja. Azt, amit talán gyerekkorunkban hallottunk utoljára, amit a saját gyerekeinknek meséltünk évekkel ezelőtt, vagy amit épp mi magunk írtuk. Ha pedig megvan, készítsük el a rövid videót. Nekünk mindössze néhány perc, a beteg gyerekeknek viszont ez jelentheti a kapcsot a külvilág és a kórház, a magány és a család, a fájdalom és az öröm között!" - tette hozzá Horváth Magyary Nóra. A kezdeményezéshez csatlakozó 20 - túlnyomó többségében vidéki - kórháznak a mesenézéshez szükséges számítógépet a K&H, az internetkapcsolatot a Magyar Telekom biztosítja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!