Gyurkity Péter

Visszatért az okostelefonokhoz a BenQ

A korábbi nyilatkozatokkal ellentétben a gyártó végül mégis újabb okostelefonokat dobott piacra, ezzel visszatértek a területre, legalábbis a számukra hazai piacon, a folytatásról még nem beszélnek.

A BenQ vezetői tavaly még úgy válaszoltak az ezzel kapcsolatos kérdésekre, hogy semmiképpen nem kívánnak visszatérni az okostelefonok szegmensébe, ehelyett mindenkinek saját készítésű lámpáikat ajánlották megvételre. A jelek szerint meggondolták magukat, hiszen a tajvani piacon már két új fejlesztésük is kapható, ezt pedig nemzetközi megjelenés követheti. Az új jövevények egyike az F3, amelyet négymagos chipje ellenére megfizethető árú példánynak szánnak. Az említett chip a MediaTek MT6589, amely 1,2 GHz-en fut, ehhez pedig 4,5 hüvelykes, 960 x 540 pixel felbontást támogató IPS-kijelző, 1 GB RAM, 4 GB-os belső tároló, microSD, valamint 2 megapixeles elülső, 13 megapixeles hátoldali kamera, illetve egy 2100 mAh-s akkumulátor társul, nagyjából 270 dollárnak megfelelő áron.


BenQ F3

A páros közül ez a magasabb telefon, bár az A3 emellett mindössze négy további részletében tér el testvérétől. Ezek egyike a processzor, amelyet a Qualcomm szállít, bár az MSM8225Q órajele és felépítése megegyezik a már említett példányéval. A kijelző, a memória mérete, valamint az elülső kamera szintén azonos, ám a hátoldali kamera itt 8 megapixeles, az akkumulátor 2000 mAh-s, a kereskedelmi ár pedig 200 dollárnak felel meg.

A nemzetközi megjelenésről egyelőre nincs hír, ám nem túl valószínű, hogy a gyártó kizárólag Tajvanon szeretné forgalmazni új megoldásait.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!