Szekeres Viktor

Ismét nézhetjük a Játék határok nélkült

Játék határok nélkül, Kórház a város szélén, klasszikus olimpiai közvetítések, Kapcsoltam, Három kívánság, s még sok gagyi és/vagy régi műsor érkezik az M3-ra. Talán még hétfői adásszünet is lesz.

Érdekel az M3?
  • Mindenképpen.
  • Néha talán odakapcsolok.
  • Egy cseppet sem.
December 20-án péntek este hat órától kezdi meg adását az M3 elnevezésű közszolgálati csatorna, mely afféle retró adó lesz, hiszen a közszolgálati archívumból fogják összeállítani a műsorát. Az M3 műsora minden nap reggel fél hétkor fog kezdődni, hogy egészen éjfélig tartson, de aki éjszakázni szokott, annak sem csak egy retró monoszkópot kell bámulnia, hanem az Időmetszetek című "műsort", mely egy fotóválogatás lesz a hőskorszakból.


Aki a kilencvenes évek előtt is élt már a két csatorna és a hétfői adásszünet időszakában, az nagyjából el tudja képzelni, hogy milyen műsorok kerülhetnek elő az MTV valóban hatalmas archívumából. Főleg, hogy azért a jelenlegi közszolgálati csatornákon, valamint a megboldogult Filmmúzeumon is bőven lehetett látni a régmúltban bemutatott műsorszámokat.

Tévésorozatok, varieték, vetélkedők, színházi közvetítések, versmondások, zenei műsorok, sportközvetítések, sporttal kapcsolatos segédműsorok, gyerekeknek szóló produkciók, hírek és még időjárás-jelentés is megtalálható lesz az M3-as csatorna műsorán, nagyjából az összes ma is kedvelt műfaj. Aki például manapság az énekes valóságshow-kra indul be, mondjuk az X-Faktorra, az nézhet Táncdalfesztivált; aki a tehetségkutatókat kultiválja, annak ott lesz a Ki mit tud?, (ami persze elég spoileres, hiszen tudni fogjuk, hogy ki fut be később, és kiről nem hallunk soha többet), aki pedig ismeretlenek helyett inkább celebeket nézne, az a Mr. és Mrs. helyett nézheti Házaspárbajt, a Showder Klub helyett Hofi Géza vagy Sas József standupjait, a Vundersőn és zuperszexi helyett pedig Antal Imre (Szeszélyes évszakok) vagy Déri János (Ez + Az) faviccein nevethet.


Ami jó hír, hogy nem csak sajátgyártású produkciókat érdemes keresni a kínálatban, hanem vásároltakat is, bár ez abból már kiderült, hogy sportközvetítéseket is feltűnnek majd az M3 kínálatában. Így külföldi sorozatokat és vetélkedőket is láthatunk, például a csehszlovák különítményt (Nők a pult mögött, Kórház a város szélén, talán még a Mindenki tankötelest is), és persze az országok közti sorversenyt, a Játék határok nélkült Geszler Dorottyával és Gundel Takács Gáborral, amelyre manapság már mindenki nosztalgiával gondol vissza, holott mai szemmel nevetséges egyszerűnek tűnhet. Az viszont biztos, hogy míg egy Ki mit tud? vagy Táncdalfesztivál a mai fiatalságot nem nagyon hozná lázba, az JHN még a mai gyerekeket is nagyszerűen lekötné. Bár, ha már választani lehetne, akkor részünkről az ugyancsak klasszikus, sorverseny-alapú műsorra, a Csepű, lapu, gongyolára szavaznánk.

Az első napi, azaz decemberi 20-i műsor valószínűleg még nem nagyon fogj beindítani a közönséget. Egyrészt azért, mert csak este 6-tól kezd meg adását az M3, másrészt pedig mert csak némi cirkuszt láthatunk, Vers mindenkinek-et, Híradó, sporthíreket, időjárás-jelentést, valamint a Pesti kabarét és A templom egere című produkciót. Hétvégén azonban már minden jóság (vagy gagyi - nézőpont és egyéni nosztalgiafaktor kérdése) ránk zúdul, ha a csatornára kapcsolunk. Jön Rózsa Gyuri és a Leg... leg... leg..., a Ki mit tud?, az 1966-os Táncdalfesztivál, egy 1993-as Játék határok nélkül-adás, lesz Kölyökidő és Halló fiúk, halló lányok Főzőcske és Zenélő órák, valamint az 1968-as mexikói nyári olimpiával kapcsolatos műsorok.

És ez még csak a kezdet, hiszen egy valami azonban biztos: az M3 nem az elején fogja ellőni az adujait. De valójában mindegy is, hogy milyen a műsorkínálat, a csatorna bár nagy valószínűséggel nem lesz túl nézett, de mindenképpen hiánypótlónak számít.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • a.carkey #28
    "Szerintem egy effajta csapatjátéknak van valami aktualitása, tehát számomra kissé furának tűnik no-name embereket (gyerekeket) nézni, ahogy idétlen feladatokat hajtanak végre. Jogos, hogy kb. ugyanezt csinálják a valóságshow-kban, mentségemre legyen szólva, hogy azokat sem nézem :)"

    Az olimpián is noname emberek versenyeznek, nyernek, és sztár lesz vagy lehet belőlük a hazájukban eredménytől függetlenül. Egy ilyen műsorba, mint ez, nem Pakó, meg a többi médiagenya való, hanem hús vér emberek. Mert a végén még tele lesz ez is Feka Dávidhoz hasonló idiótákkal.
  • Danecay #27
    Mi az első trailerben felcsendülő muzsika?
  • Atisz #26
    Gonosz :)
  • kalapos01 #25
    Elmész egy iskolába és nézheted a gyerekeket testnevelés órán.
  • jackoneill90 #24
    inkább néznék "no name" ismeretlen embereket ahogy csinálják a feladatokat, minthogy pákót meg győzikét mutatnák sokadjára. azt az emberi tetris szerű műsort az ilyenek miatt nem néztem.
  • Atisz #23
    Szerintem egy effajta csapatjátéknak van valami aktualitása, tehát számomra kissé furának tűnik no-name embereket (gyerekeket) nézni, ahogy idétlen feladatokat hajtanak végre. Jogos, hogy kb. ugyanezt csinálják a valóságshow-kban, mentségemre legyen szólva, hogy azokat sem nézem :)

    Akkor már nézzük az elmúlt évek olimpiai eseményeit, pl. ahogy Egerszegi Krisztina úszik. Az meg az induló csatorna mentségére legyen szólva, hogy ilyen is lesz és ezeket nézni is fogom.
  • PacsutaTibi #22
    Szerintem tök jó feladatokat találtak ki, meg bebújtatták a játékosokat mindenféle vicces hacukába. No meg Gundel Takács Gábor hatalmas poénjait. Emlékeim szerint a 98-99 évadot láttam a annó a TV-ben, mert csak a Borbás Marcsira emlékeztem. De a Youtube-on visszanézhető 1-1 rész minden évadból 93-99ig. Az elején még nem Gundi kommentátorkodott, az rész nem tünt olyan jónak.

    Van ebbe minden, sport, humor, városbemutató kisfilmek, mi kellene még egy jó műsorhoz? Valós emberek, nem sztárocskák játszottak. Mostanság bármilyen "ügyességi játékos" műsort csinálnak (pl kalandra fal vagy mi), mindet elrontják azzal hogy hazai "sztárokat" hívnak el, és őket szívatják...

    Nagy kár hogy 99ben megszünt. 2005-2007 körül volt a koleszba valami román vagy ukrán csatorna. Azon ment valami hasonló (vagy 2 részt láttunk), ahol ukránok, oroszok, fehéroroszok, meg még vagy 2 ország (talán szlovénok?) játszott egymással, hasonló játékokat.
  • Atisz #21
    A Szeszélyes Évszakok és a Rózsa Gyuri simán nézhető, de egy Játék Határok Nélkül?
    Mit lehet azon nézni, hacsak nem Geszler Dorottyát (azt még megértem)?

    Korképnek és tükörnek egyébként zseniális, hiszen meg lehet nézni, hogy mennyit romlott azóta a televíziózás (legalábbis amit a kereskedelmi csatornák művelnek ezen címszó alatt).
  • Vol Jin #20
    Minek?
  • Szefmester #19
    Azért pl egy Surda még ma is Surda... 1-2 éve néztem meg ismételten, mert gyerek fejjel nem nagyon tudott lekötni. De most... :D