Gyurkity Péter

Nem vagyunk elégedettek a csúcskategóriás okostelefonokkal

Még a zászlóshajónak tartott okostelefonok vásárlói sem elégedettek választásukkal, a legújabb fejlesztésekkel kapcsolatban is számos panasz hangzik el, bár a kifogások típustól függőek.

A Fixya meglehetősen népszerű internetes oldalnak számít azok körében, akik maguk szeretnék megkeresni és alkalmazni a mások által kínált egyszerűbb tippeket és megoldásokat a különböző problémákkal kapcsolatban. Ilyen problémák és kifogások bőven akadnak, még a legnépszerűbb megoldásokkal kapcsolatban is, ezeket pedig most egyetlen blogbejegyzésben gyűjtöttek össze.

A novemberi összefoglaló adatai szerint a Samsung Galaxy S4, az Apple iPhone 5S, a Motorola Moto X, valamint a HTC One sem mentes a hibáktól és a zavaró tulajdonságoktól, ezekkel kapcsolatban pedig számos felhasználói bejelentést regisztrálnak az oldalon. Mind a négy csúcskategóriás megoldás esetében felsorolják az öt leggyakoribb kifogást, ezeken így most gyorsan végigfuthatunk.


A Galaxy S4 a túlmegeledés miatt ad okot a gyakori panaszokra, amelyet nemcsak a gyors négymagos processzor jelenlétének, hanem a műanyag burkolatnak is tulajdonítanak, ez utóbbi ugyanis sokak szerint tovább rontja a helyzetet. A második kifogás az akkumulátor által biztosított üzemidő (különösen a multitaszk és a 13 megapixeles kamera hívei körében), míg a listán emellett a kijelzővel és a telefonálással kapcsolatos problémák szerepelnek az "egyéb" kategória előtt. A Moto X már elsősorban szegényes tárkapacitásával okoz fejfájást tulajdonosainak, a kijelző felbontása (720p) itt a második, a kamera a harmadik, a GPS pedig a negyedik helyen szerepel.

Az iPhone 5S-nél az akkumulátor a panaszok áradatának fő felelőse, ez a nagy teljesítményt igénylő vásárlók számára túlságosan megbízhatatlan, míg az ujjlenyomat-jelszavak jelenléte azok számára problémás, akik tartanak az NSA kémkedésétől (még úgy is, hogy ezen jelszavakat nem a felhőben, hanem a készüléken, azaz lokális módon tárolják). A harmadik leggyakoribb gond a kijelző mérete, ezt követi a különböző alkalmazások fagyása.

A HTC One alumínium burkolata kifejezetten népszerű, ám az akkumulátor üzemidejét sokan itt is rövidnek tartják, ezt pedig fokozza a hangzás minősége (a sziszegő, sípoló hangok miatt), a kamera a harmadik, a negyedik pedig a kezdőképernyőként is szolgáló BlinkFeed, amely egy helyre gyűjti össze a fontosnak ítélt tartalmakat és értesítőket - a jelek szerint nem túl népszerű módon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • caius marius #48
    Te szerencsétlen hol írtam én, hogy a műanyag jobb hővezető mint a fém? Sehol. Láttál te már telefont belülről? Gondolom sokat, és mind mind tele volt hűtőbordával. Nem gondolom, hogy az asztali gépek melegedését át kéne vetíteni a mobil rendszerekre.
  • cateran #47
    Mint szinten HTC One tulaj, mondhatom, hogy "én az enyémet Power saver funkcióval, napi max 30perc beszélgetéssel,pár SMS-el, kis blinkfeed böngészéssel, “állandó” FB szinkronizálással, két gmail fiókkal, két időjárást előrejelző programmal, dropbox, -gdrive,-gcontacts és gkeep szinkronizációk mellett átlagossan 2-3 napig tudom használni töltés nélkül,"
    BULLSHIT?
    Amugy a Beats audio kurva jol szol, a blinkfeedes nyavajgast en sem ertem, vegeredmenyben a tobbivel egyetertek :D
  • didgeridoo #46
    Az S4-em melegedne? Ezt azért bő fél év után jó tudni...
  • hellcyone #45
    Szerintem elég sok kivetni valót hagy maga után ez az egész panasz "áradat" minden telefon modellnél. Fél éve vagyok HTC One tulajdonos és úgymond van tapasztalatom a készülékkel, nem csak fórumon olvasott dolgokról tudok, de ezeknek a panaszoknak a fele sem helytálló. Az akku üzemidő rövid.. igen van akinek rövid van akinek elegendő, van aki fel tudja fogni hogy egy liter benzinnel nem tudja körbeutazni a világot és be tudja osztani hogy mire is elegendő neki. Természetessen ha minden extrázást bekapcsolunk rajta akkor le tudja fogyasztani az aksit rövid idő alatt, én az enyémet Power saver funkcióval, napi max 30perc beszélgetéssel,pár SMS-el, kis blinkfeed böngészéssel, “állandó” FB szinkronizálással, két gmail fiókkal, két időjárást előrejelző programmal, dropbox, -gdrive,-gcontacts és gkeep szinkronizációk mellett átlagossan 2-3 napig tudom használni töltés nélkül, masszív 3órás tower defense-es játékkal viszont lenullázható az aksija. A "a sziszegő, sípoló hangok" azt nem tudom h milyen módon sikerült elérni, de nekem eddig nem “sziszegett” a készülék, én elégedett vagyok a hangzással, sőt a gyári vele kapott "nem" Beats Audio fülessel is amely meglepően kiadja a mély,-mélyközép,-közép illetve magas hangokat is szépen, komolyabb torzítások nélkül(természetesen nem olyan mint egy hangstúdió hangzás, de szégyent sem tud hozni a telefonra, sőt!). A kamerával vegyessek a tapasztalataim, van neki erős oldala és gyenge is, de ha valaki nem sajnál ennyit kiadni egy ilyen telefonért az nem fog sajnálni egy profi fényképezőgépre sem és azzal fényképezhet a tudásának megfelelően. A blinkfeed, hát az is vicces, mert már a “gyári” software(4.1) is megengedte hogy a kezdőképernyőnek egy másik kijelző felület legyen választható, de nem lehetett kikapcsolni a blinkfeed-et. A legutolsó hivatalos frissítéssel (4.3) viszont már a blinkfeed funkciót is ki lehet kapcsolni. Ezekből lehet úgy jön ki hogy nekem minden tetszik a HTC One-on, fogalmazzunk úgy hogy elégedett vagyok vele, de vannak hibái, illetve ami problémás a nagyobb telefonoknál, hogy egy kézzel kényelmetlen, illetve nem lehet használni őket. A ki-be záró gomb a tetején kényelmetlen helyen van, illetve a “zero gap” összeszerelés sem mindenhol az mint aminek mondva vagyon(az én példányom esetében). A hangszórok felett/alatt észre lehet venni egy kicsike elállást az alu fedőlap és a műanyag között, de ettől eltekintve egy csinos erős telefont hoztak össze a HTC-nél. Szóval a cikkben szereplő panaszok(HTC One-nal kapcs.), meg maga az egész cikk értelmetlen, “marketinges/újságírói” fogás az egész.
    U.I.: A rendszer stabilitásról meg annyit hogy a megvásárlás és az első hivatalos frissítés (4.1->4.2) közötti idő alatt nem történt rendszer újraindítás, ami kb 2,5-3 hónapot aktív használatot jelent(10GB programmal fűszerezve amit nem csak a Play Store-ból telepítettem).
  • Papichulo #44
    Ebben a linkben mar az affiliate ID is benne van? :)
  • AniP #43
    Én nemrégiben váltottam windows phone-ra, miután a korábbi telefonommal voltak problémák. És nem bántam meg, sőt, a férjemnek annyira megtetszett, hogy karácsonyra kinézett a Media Marktban az egész családtól összedobva egy Lumia 920-as telefont.

    http://www.mediamarkt.hu/mcs/product/NOKIA-Lumia-920-32GB-fekete,103952,459041,720477.html?langId=-19&et_lid=23&et_cid=9&et_sub=BTX_Flyer_11_27

    A korábbi telefonom volt, hogy nem érzékelte rendesen, ha hozzáértem a képernyőhöz, sokszor fagyott stb. Lekopogom, de a Lumiával ilyen gondjaim nincsenek.:)
  • Szefmester #42
    Te szerencsétlen.. ha már okoskodsz akkor gondold végig hogy mi a retekért nem műanyag a procidon a hűtőborda! De ha még életedben nem láttál számítógépet belülről akkor egy gyakorlati példa, meg egy kis elméleti magyarázat. Igyekszem hülyebiztos megfogalmazást használni hogy te is megértsd.

    A telefonok processzora működés közben melegszik, és ezt a hőt el szokás vezetni onnan, mert ha túl meleg lesz az eszköz akkor tönkre is mehet. Na már most. Ha a konyhában főzőcskézel akkor lehet találkoztál már műanyag füllel ellátott edényekre, és olyanokkal is amik tisztán fémből voltak. Most gyakorlatban is lássuk mi történik ha mind a kettőben vizet forralsz. Fogd meg a műanyag fülest és tedd olyan 3méterrel arrébb. Ha sikerült akkor tedd meg ugyanezt a tiszta fémmel is. ;)
    És miután visszatértél a balesetiből ahol felszíni égési sérüléseid lekezelték, és elmagyarázták hogy NE FOGD MEG A FORRÓ FÉMET! kezdj egy másik kísérletbe ahol kombinálod a két elméletet.
    Fogj egy műanyag kanalat és egy fémet. Tegyél egy jégkockát a kanalakba és kezd el melegíteni a kanalak szárát. Az a kanál a győztes amelyikben hamarabb elolvad a jégkocka, mivel hatékonyabban vezette el a hőt a hőforrástól. Pont ahogy egy hűtőborda, és ahogy egy fém hátlap teszi ami a telefon procijára simulva hőleadóskodik.

    Persze ha most azzal jössz hogy melegszik, akkor ragadd meg fél óra bencsmárkolás után a számítógép CPU hűtőbordáját. ;)

    ui.: A szar műanyag burkolatok vs fém és miért fagy le mégis a fém akkor érdemleges vita ha a két telefon azonos belsővel rendelkezik, és eredetileg fémmel tervezték, és azonos terhelést alkalmaznak rajtuk.
  • caius marius #41
    Azon gondolkodtam, ezt be kellene adnod ezt szabadalomként. Lehetne az a címe, hogy "Vezessük el a processzorok hőjét közvetlen a hátlapokon, merottúgyisszétoszlik." Tuti sikered lenne! :D
  • caius marius #40
    Hűű! Már látom, hogy te sokkal okosabb vagy mint én. Inkább akkor nem is vitáznék veled. Veled aki annyira okos, hogy még azt a töméntelen mérnököt is seggig alázod, akik kitalálták a szar műanyag burkolatot a telefonokra.
    Gondolom a felkiáltó jeled a határtalan intelligenciád miatt kaptad ugye? ;)
    Te szegény meg nem értett zseni... :D
  • ugh #39
    Nem sut meg semmit. Az a lenyeg irtam is. Elvezeti.
    A muanyag ami atmalegszik es a reszecskeszerkezete leven egyhelyben is tartja na az sut egy ponton.
    Pont ezert csinalnak procihutoket fembol es nem muanyagbol, fogd mar fel.
    Egy proci huto akarmekkora nagyjabol mindenhol egyforma meleg.
    Mindegy higgy amit akarsz.