Szekeres Viktor

Újabb rekordközeli teljesítmény Az éhezők viadala 2-től

Mindössze öt napra volt szüksége az új Az éhezők viadala-epizódban hazájában, hogy átjusson a 200 millió dolláros bevételi álomhatáron, mely egyébként idén addig még csak kilenc mozifilmnek jött össze. Az éhezők viadala 2 lett a tizedik.

Amerikában premierjének ötödik napján Az éhezők viadala: Futótűz (The Hunger Games: Catching Fire) átlépte a 200 milliós bevételi határt, és ezzel a teljesítményével a film minden idők második legjobbja a vonatkozó toplistán. A korábbi filmek közül ugyancsak öt napra volt szüksége a 200 milliós amerikai bevétel eléréséhez a Transformers második, a Harry Potter nyolcadik részének, valamint A sötét lovagnak. Leggyorsabban (3 nap alatt) természetesen a 200 millió dollárt is meghaladó nyitóhétvégét produkálni A bosszúállóknak sikerült.

A film egyébként amellett, hogy Amerikában már több, mint 200 millió dollár bevételre tett szert, nemzetközileg is igen jól teljesít: vasárnapig bezárólag 146,6 millió dollár folyt be az Észak-amerikai határokon túli mozik jegypénztáraiba. A film legsikeresebb az Egyesült Királyságban volt hétvégén, hiszen onnan 19,8 milliós bevételt hozott, két és félszer akkorát, mint az első rész hétvégi teljesítménye. Ugyancsak 10 millió dollárt meghaladó nyitóhétvégét mondhatott magáénak a regényadaptáció Németországban, Ausztráliában, Oroszországban és Mexikóban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • anubys1984 #1
    Akárhol nézem, öt nap után azt írják, hogy 186-nál tart...