SG.hu

Bővítette gerinchálózatát a Hurricane Electric

A Hurricane Electric hat internetes adatkicserélő központtal való összeköttetés létesítésével jelentős mértékben bővíti nemzetközi internetes gerinchálózatát Kelet-Európában.

A világ legnagyobb IPv6-natív Internet gerinchálózatának üzemeltetője, a Hurricane Electric ma bejelentette, hogy a Budapest Internet Exchange-dzsel (BIX), a Balkan Internet Exchange-dzsel (B-IX), a Bulgarian Internet Exchange-dzsel (BIX.BG), az InterLAN Exchange-dzsel, a NetIX-dzsel és a Romanian Network Internet Exchange-dzsel (RoNIX) való összeköttetés létrehozása révén tovább erősíti kelet-európai jelenlétét. A cég közleménye szerint a hálózatbővítés jobb hibatűrést, kiegyensúlyozottabb terheléselosztást és hatékonyabb szűkkeresztmetszet-kezelést tesz lehetővé a Hurricane Electric számára IPv4 és IPv6 hozzáférési szolgáltatásának biztosítása során. Az új összeköttetések ugyanakkor rövidebb válaszidőt és kevesebb routerugrást eredményeznek az internetes adatcsere-forgalom során mind az öt helyszínen. Ezen felül a közvetlen összeköttetési útvonalak révén bővül a Hurricane Electric infrastruktúrája és szolgáltatási palettája is.

"Ez a bővítés lehetővé teszi a BIX, B-IX, BIX.BG, InterLAN Exchange, NetIX és a RoNIX ügyfelei számára, hogy hozzáférjenek a Hurricane Electric hatalmas nemzetközi hálózatához, és nagyobb sávszélességgel, rövidebb válaszidőkkel cserélhessenek adatokat" - magyarázta Mike Leber, a Hurricane Electric elnöke. "Ügyfeleink részéről szerte a világon egyre nagyobb igény jelentkezik az internetes hozzáférési opciók iránt, és a Hurricane Electric örömmel elégíti ki ezeket az igényeket, igyekezve minél teljesebb körű szolgáltatások biztosítására.

A Hurricane Electric központja Fremontban, Kalifornia államban található. A cég saját nemzetközi IPv4 és IPv6 hálózatot működtet, és a bekötött hálózatok száma alapján a világon a legnagyobb IPv6 gerinchálózat-üzemeltetőnek számít. A Hurricane Electric nemzetközi hálózata 60 fő csatlakozási ponttal rendelkezik, és több mint 3200 különböző hálózattal bonyolít közvetlen forgalomcserét. A rugalmas száloptikai topológiát alkalmazó Hurricane Electric nem kevesebb, mint négy Észak-Amerikát átszelő redundáns útvonallal rendelkezik, két külön útvonallal az Amerikai Egyesült Államok és Európa között, és több gyűrűhálózattal Európában és Ázsiában. Szerteágazó nemzetközi hálózatán felül a Hurricane Electric két saját tulajdonú adatközpontot is működtet Fremontban, Kalifornia államban, ideértve a Fremont 2-t, amely a cég legújabb, 18720 m2 alapterületű létesítménye. A Hurricane Electric ugyanazon a csatlakozáson keresztül kínál 10 Gbps sebességű IPv4 és IPv6 tranzitmegoldásokat is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!