Gyurkity Péter

Jön a Lenovo Vibe Z

A kínai gyártó hamarosan piacra dobja a Vibe X nagyobbik testvérét, amely kellemes hardveres jellemzőkkel és több eltérő változatban jelenik meg, régiótól függően.

A Vibe Z első részleteit a cég kínai oldalán tették közzé, ennek megfelelően a kizárólag angol nyelvtudással rendelkezők legfeljebb a képeket vehetik ott szemügyre - kivéve persze, ha egy automatikus webes fordítót vesznek igénybe. Néhány más forrás is beszámolt azonban a hírről, így ezek alapján mi is gyorsan felsorolhatjuk az immár hivatalos információkat.


Az új okostelefon kinézetében a közvetlen elődre hajaz, magán hordozza annak kialakítását és az ujjlenyomatokat távol tartó bevonó réteget. Amíg azonban korábban megjelent társa a MediaTek MT6589T chipre épült, ez a példány már a Qualcomm Snapdragon 800 chipre támaszkodik, vagyis egyértelműen nagyobb sebességet biztosít. Az említett processzorhoz egy 5,5 hüvelykes FullHD IPS-érintőképernyő, dual-SIM opció, egy 13 megapixeles f/1.8 hátoldali dual-LED flash kamera, annak 5 megapixeles előlapi társa, valamint nagyobb fizikai méret és vastagság (7,9 mm) társul.


Az akkumulátor pontos méretét egyelőre nem közölték, annyit azonban elárultak ezzel kapcsolatban, hogy saját tesztjeik alapján 278,5 óra készenléti időt biztosít, legalábbis a WCDMA és GSM elérést kombináló modell esetében. A kínai felhasználók szintén megkapják majd a maguk CDMA2000 és GSM változatát, míg a többi régióban a GSM és az LTE párosát teszik elérhetővé a készüléken. Az okostelefonhoz egy speciális, leginkább az S View Cover-ra hasonlító tokot is kínálnak, amely még a beérkező hívások fogadását, illetve azok elutasítását is lehetővé teszi a kijelző érintése nélkül. A várható árat és a megjelenési dátumot rövid időn belül ígérik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)