MTI

Beltéri helymeghatározó rendszert fejleszt a Médialab

Nagy pontosságú beltéri helymeghatározó rendszert fejleszt a Médialab Kft., a termék kifejlesztése 416 millió forintba kerül - közölte a cég operatív igazgatója.

Baumann Ferenc elmondta: a pilisborosjenői vállalat a BME-Infokom Innovátor Nonprofit Kft.-vel dolgozik együtt, amely részben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) tulajdonában áll. A kutatási feladatokat, valamint bizonyos fejlesztéseket az egyetem kutatói végzik. A termék kifejlesztése 416 millió forintba kerül, amelyhez 323 millió forint támogatást nyertek el a "Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása" program forrásából az Új Széchenyi Terv keretében - tette hozzá. A projekt a félidejénél tart, várhatóan jövő év júniusában zárul le. Baumann Ferenc elmondta: a rendszer központi eleme egy wifi (vezeték nélküli kapcsolat) bázisállomásának felel meg. A rendszer pontos, egy méteren belüli helymeghatározást tesz lehetővé, amely okostelefonnal is elérhető - magyarázta az igazgató.

Elmondása szerint a fejlesztésre sokféle szolgáltatás építhető, például meghatározható egy mobiltelefon pontos helye. Használható például mozgatható drága orvosi berendezések követésére, precíz színpadi látványtervezéshez, egy bevásárlóközpontban a vásárlók tájékozódásának elősegítésére, vagy akár illegálisan kommunikáló felhasználók pontos helyének meghatározására védett épületekben. Segítségével statisztika is készíthető egy áruházban a vásárlói magatartásról - tette hozzá Baumann Ferenc.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!