Szekeres Viktor

Nem lehet minden októberi horror nagy siker

A Carrie-ből nem lett akkora siker október végén, mint a Paranormal Acitivitykből, így az az elmélet is megdőlt, miszerint a nézők bármit megnéznek Halloween környékén, a lényeg, hogy ijedezni lehessen rajta.

Az elmúlt években megszokhattuk, hogy október végén vagy a Fűrész-sorozat, vagy a Paranormal Activity-széria éppen aktuális képviselője arat nagy sikert a mozikban. Ezt már-már annak tudhattuk be, hogy Halloween környékén az emberek bármit megnéznek, ami horror. Nos, idén kiderült, hogy ez nincs feltétlenül így, hiszen a csúszó Paranormal Activity 5 hiányában októberre kvázi egyetlen horrorfilm jutott, s a Carrie feldolgozása "csak" 16 millió dollár bevételt hozott a nyitó hétvégéjén.

Ez a teljesítmény az amerikai mozis toplista harmadik helyére volt elegendő. S bár a 30 milliós költségvetéshez képest ez a nyitány nem rossz (az összbevétel 40 millió dollár környékén várható), de nem csak a Fűrészek és Paranormal Activityk zömének teljesítményétől marad el, hanem például a tavasszal bemutatott Evil Deadétől is, ami 26 millió dollárral kezdett, pedig az Evil Dead eredetije a kultstátusza ellenére sem mondható feltétlenül ismertebbnek, mint egy klasszikus Stephen King-regény Oscar-jelöléseket is begyűjtő remek adaptációja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!